غزه برگی دیگر از حماسه عاشورا
بسم الله الرحمن الرحیم
غزه برگی دیگر از حماسه عاشورا
الف:خورشید 10 محرم 61 هجری با چشمانی خون بار صحرای کربلا را ترک می کرد. لشکر کوفیان پیمان شکن با خیال راحت به اردوگاه خود بازگشته، و عمر سعد با خوشحالی به یزید و ابن زیاد پیغام می فرستاد: “دیگر کار حسین (ع) تمام شد؛ از این پس نگران قیام وی نباشید و با آسودگی به حکومت خویش ادامه دهید.”
ب: روزها بعد، اما وقتی کاروان اسرای کربلا به شام رسید و خطبه غرای زین العابدین (ع) و زینب کبری(س) در قصر یزید طنین انداز شد، ژرف نگران حاضر در جلسه دریافتند که عاشورا نه پایانی بر قیام فرزند علی بن ابیطالب(ع) بلکه آغازی بر استکبار ستیزی و حق جویی است، و خونی که در کربلا به ناحق بر زمین ریخته شده تا قیامت احیاگر حرکت های حق خواهانه بسیاری خواهد بود و پایه های پوشالین بسیاری از قدرت ها را خواهد لرزاند.
ج:پیروزی انقلاب اسلامی مردم ایران در بهمن 57 نیز تنها در چارچوب قیام حسینی قابل بررسی است. انقلابی که در آرمان هایش، شعارهایش و حتی شیوه عملکردش متاثر از واقعه عاشورا و قیام اباعبدالله الحسین (ع) بود. مردم مسلمان ایران که از کودکی با یاد و نام عاشورا و حسین(ع) و ابالفضل(ع) در تکایا و حسینیه ها و هیآت عزاداری انس گرفته بودند، در صحنه عمل نیز به یاری حسین زمان خویش شتافتند و نشان دادند که حسین در کربلا به شهادت نرسید. حسین در کربلا زنده شد و عاشورا از مرز زمان و کربلا از مرز مکان گذشته و در همه زمان ها و مکان ها در دل همه آزادی خواهان دنیا شوری از غیرت و حق طلبی به پا کرده است.
د:سال های جنگ تحمیلی نیز بی یاد کربلا طی شدنی نبود. مادرانی که به مادر علی اکبر اقتدا کرده و از نوگلان جوان خویش گذشتند. پیرانی که با یاد حبیب به میدان نبرد شتافتند، نوجوانانی که مدد از قاسم بن الحسن گرفته و گروه گروه رزمندگانی که به عشق اباعبدالله(ع) وارد کارزاد شدند و حماسه ای جاویدان از خود به یادگار گذاشتند.
ه: تلالو حماسه عاشورای سیدالشهدا(ع) در آینه انقلاب اسلامی ایران در دیگر نقاط عالم نیز نگاه های بسیاری را به سمت خویش جذب کرد. شکل گیری مقاومت اسلامی جوانان شیعه حزب الله لبنان بر اساس آرمان های ملت انقلابی ایران و با تاسی به قیام حسینی شعاعی دیگر از امتداد واقعه عاشورا بود. جوانانی که نوای هل من ناصر ینصرنی امام مظلوم خویش را از ورای 14 قرن شنیده و با جواب “لبیک یا حسین” به یاری اش می شتافتند.
ح:اینک زمانی دیگر فرا رسیده است. اینک باید جلوه حماسه عاشورا را در سرزمینی دیگر به نظاره نشست. شاید مسلمانان فلسطینی در غزه و دیگر اراضی تحت ستم را بسیاری به عنوان شیعه نشناسد لیکن آنان در عمل به الگوی مقاومت و پایداری اباعبدالله الحسین (ع) تمسک کرده و با این آرمان مقدس است که توانسته اند در مقابل ارتش تا بن دندان مسلح صهیونیستی مقاومت کنند. آنان هم اکنون یاوران آخرالزمانی حسین بن علی (ع) هستند. اینک شعار رزمندگان سلحشور فلسطینی جمله معروف سید الشهداست:” انی لا اری الموت الا السعاده و لا الحیات مع الظالمین الا برما.” و چنین است که پیام حسینی از مرزهای مذهبی و قومی گذشته و بر جان هر انسان آزاده ای می نشیند.
ی: و دور نیست آنی که هر انسان آزاده ای حسین (ع) را الگویی برای حیات عزت بار و نبرد با ظالمان بداند. زمانی که همه مستضعفان عالم در مقابل مستکبران عالم قیام کرده و به ابرام طالب ظهور آخرین منجی بشریت باشند.